Oktoberfest Styleguide, Ladies opgelet! - Oktoberfissa

Oktoberfest Styleguide

sep 09, 2016

Ladies opgelet! Onze freundinnen van StyleLounge hebben een Oktoberfest Styleguide samengesteld. Lees hem even goed door zodat je ook dit jaar in de nieuwste mode kunt shinen in je Dirndl!

Drie weken lang schittert München meer dan gewoonlijk en presenteert zich van hun feestende kant. Die Wiesn, zoals het Oktoberfest ook wordt genoemd, kent geen grenzen en taboes. Er wordt vrolijk gedanst, gezoend en geknuffeld met de persoon die op de smalle bierbank naast je zit. Bijna nog belangrijker dan de elk jaar stijgende bierprijs, zijn de outfits van de dames. StyleLounge heeft onderzoek gedaan naar de trends van 2016 voor de Dirndl en de ultieme Styleguide voor het Oktoberfest samengesteld:

  • Meest gekochte kleuren: zwart en blauw
  • Klassieke kleuren: zwart, blauw, rood en groen
  • Schorten van (Indische) Sari-materiaal of witte schorten
  • Schorten uit katoen of zijde
  • Kleur-op-kleur

1. De Dirndl

De belangrijkste regel voor het kiezen van een Dirndl en een schort is het wegblijven bij te felle kleuren. Wat dit jaar ook in is, is de trend kleur-op-kleur. Dit betekent het combineren van de Dirndl en de schort in dezelfde kleur, maar een paar tinten lichter. Absoluut uniek zijn dit jaar de schorten van de (Indische) sari-materiaal. Wat altijd al een trend geweest is, en dit jaar ook niet zal ontbreken, zijn de witte Dirndl schorten. Uit onderzoek is gebleken dat 21% van de consumenten voor de kleur zwart gekozen heeft. Gevolgd door de kleur blauw (13%), rood (9%) en groen (7,4%).

2. Die Schleife (de lus)

De schort van de Dirndl kan niet zomaar geknoopt worden, er zijn namelijk een paar regels eraan verbonden. Knoop je het schort aan de linkerkant, dan ben je nog vrijgezel en knoop je het schort aan de rechterkant dan betekent het dat je je partner gevonden hebt of zelfs getrouwd bent. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden, zoals het knopen van het schort aan de achterkant als je weduwe bent en aan de voorkant als je nog maagd bent. Het schort zelf moet 2 tot 3 centimeter korter zijn dan de rok en is meestal gemaakt van katoen of zijde.

 

3. Warm vest of jasje

Het kan natuurlijk altijd kouder worden, zorg er daarom voor dat je een bijpassende vest of jasje hebt in een kleur die bij de Dirndl past. Helemaal in zijn de eenvoudige wollen jassen of in het Duits de “Lodenjanker”, een traditionele Beierse jas gemaakt van een speciaal kledingstuk.

4. De schoenen

Wat een Dirndl helemaal perfect maakt zijn de schoenen. Vroeger werden er natuurlijk Trachtenschuhe gedragen, maar dit is sinds een paar jaar niet meer in de mode. Nu heb je veel meer keuze en vrijheid. Je kan ervoor kiezen om ballerinas, pumps of laarzen te dragen. Houdt er wel rekening mee dat er na 10 minuten op de banken wordt gestaan en gedanst en dit kan natuurlijk voor problemen zorgen bij het dragen van te hoge hakken. Wil je toch save zijn, dan kan je natuurlijk ook ballerinas meenemen en dat dan dragen als je last krijgt van je voeten.

 

5. Weniger ist mehr!

Zorgt ervoor dat je niet teveel sieraden om hebt, één ketting of één armband is al voldoende.

oktoberfest-styleguide-ketting

Ben je nog op zoek naar een fashionable Oktoberfest outfit? Neem dan even een kijken op www.stylelounge.nl

styleguide-oktoberfest