Drinklied Ein Prosit! - Oktoberfissa

Ein Prosit!

aug 30, 2015

Reis Oktoberfest München - Ein Prosit der Gemütlichkeit bier lied

Essentieel aan jouw bezoek naar Oktoberfest, of enig ander groot bier festival in Duitsland, is dat jij de tekst van het meest beroemde & beruchte drinklied in Duitsland kunt meezingen: Ein Prosit! Een van de mooiste tradities blijft toch wel dit opzwepende drinklied.

Elke 10 minuten galmt dit nummer door de biertent en springt iedereen op de banken om de tekst uit volle borst mee te zingen. Dit brengt een intense lading energie, saamhorigheid en sfeer met zich mee. De tekst is kort & makkelijk te onthouden, ook wel handig wanneer je al enkele liters bier tot je hebt genomen. Na jou bezoek aan Oktoberfest zul je Ein Prosit kunnen dromen, en wanneer je het later weer hoort zal het geweldige herinneringen oproepen. De tekst is als volgt:

“Ein Prosit, Ein Prosit, Der Gemütlichkeit,

Ein Prosit, Ein Pro-ho-sit, Der Gemütlichkeit”

Na deze tekst heft iedereen zijn/haar pul bier en roept: “Oans, zwoa, drei, g’suffa!” Dit gaat vaak gepaard met de tekst “Zicke zacke, zicke zacke, hoi hoi hoi!”

Correct proosten doe je door je buurman recht in de ogen aan te kijken en hard met de onderkant van je pul te klinken met zijn pul terwijl je hardop Prost! roept. Als je de ander niet in de ogen kijkt, zullen ze denken dat je onbetrouwbaar bent. True story! Het zou nog wel eens kunnen gebeuren dat je iets te enthousiast klinkt met je vrienden of buurman en je pul breekt, no problem het wordt door de vingers gezien maar ga niet opvallend overdreven hard klinken want dat wordt niet op prijs gesteld.

Don’t forget! Als je de Deutschers wilt bijhouden en dus wilt drinken in Beierse stijl is de regel minimaal 1 liter bier per uur!

Check hieronder alvast een filmpje voor een sfeerimpressie!

Funfact: Bij elke keer dat de band dit nummer speelt wordt er in totaal maar liefst 10.000 liter bier gedronken op die Wiesn, en dat dus elke 10 minuten!