9 Overeenkomsten Tussen Carnaval & Oktoberfest - Oktoberfissa

9 Overeenkomsten Tussen Carnaval & Oktoberfest

feb 07, 2016

Waar het Oktoberfest pas over een paar maanden losbarst, trilt Brabant momenteel op haar grondvesten waar carnaval dezer dagen haar jaarlijkse hoogtijdagen viert. Bier, daydrinking, kotsen, meer bier, tieten, regelen, ranzig eten, kutmuziek en nog eens bier. Dit klinkt op het kantoor van Oktoberfissa als muziek in de oren. Why? Omdat carnaval en het Beierse Oktoberfest verdacht veel overeenkomsten vertonen… lees hieronder welke 9 wij er konden vinden. Weet jij er nog meer?

1. Bier, bier, bier en bierrrrrrrrrr

Vergeet je hippe gin & tonic, goji-bessen smoothie, skinny bitch, Dom Perignon, soja decafé latte macchiato en zelfs je groene flesje Heineken. Tijdens carnaval en Oktoberfest wordt er godverdomme bier gezopen. Uit kleine plastic kutbekers in Brabant en uit glazen literpullen in München. Hmm, lecker!

2. Daydrinking 2.0

Je wekker gaat vroeg in de ochtend. Tijd voor je eerste dosis alcohol in de vorm van een paar blikken lauw bier. Why? Je wil later op de dag niet nuchterder zijn dan die eenbenige, dronken piraat-verpleegster uit Veghel of die hete Anton in Lederhosen uit München. Dronken mensen zijn vervelend, tenzij je je het zelf bent. Het carnavals-ontbijt bestaat uit 27 worstenbroodjes en 3 pannen tomatensoep. Het Deutsche equivalent telt zo’n 36 bratwursten und 4 kilo bratkartoffeln. Om 1 uur ’s middags heb je zowel in Brabant als op het Oktoberfest inmiddels zo’n 3 liter bier in je mik zitten. In München wordt uitbundig op een biertafel gedanst, in Sittard loopt men lallend, naakt en ondersteboven de polonaise over de balie van de lokale all-you-can-eat sushi toko. Eind van de middag, tijd voor een broodje Schnitzel of een frikandel speciaal. After-diner dip, even flink braken en 5 minuten later met je brakke muil het eerste tongetje draaien. Rond vijven kan je amper op je benen staan en hangt er een bejaard, gehuwd wezen om je nek. Geen idee of het een man of vrouw is. Tegen beter weten in, laat je wederom de achterkant van je stinkende pilshuig zien. Vervolgens gaat het licht uit. Je wordt 3 uur later wakker op het toilet met je broek op je enkels. Portemonnee kwijt, batterij van je telefoon leeg en je maat is er vandoor met die 17-jarige Heidi. Je wordt opgevangen door een groep 40-jarige, vrijgezelle ex-gedetineerden die je de hele avond van gratis Schnapps voorzien. Je eindigt na een 2 uur durende taxi rit eindelijk op je logeeradres, op 5 minuten lopen van waar je de taxi instapte. Je haalt een half broodje kebab uit je jaszak en valt hiermee gelukkig en verzadigd in slaap.

Day Drinking Oktoberfest Carnaval Blog

3. Traditionele (lees: sexy, geil, ordinair) kledij

Voor beide Fissas geldt: Ga verkleed! Anders hoor je er potjandorie niet bij. Het boeit in principe geen reet wat je aantrekt, als je maar een poging waagt. Met name de dames hebben de mogelijkheid om er even ongegeneerd sexy bij te lopen. Op het Oktoberfest lopen de dames in de welbekende Dirndl. De traditionele Beierse jurk doet menig mannenhart (en –lid) sneller kloppen, doordat de vrouwelijke voorgevel met factor 30 wordt vergroot. Carnaval doet hier niet voor onder: Sexy verpleegsters, zwoele prostituees en talloze outfitjes met korte rokjes en blote decolletés. Bier & tieten, prrrrrr!

4. Traditie: jong geleerd, oud gedaan

Menig beschonken ouder zeult hun hele kroost mee gedurende het Oktoberfest in München en tijdens carnaval in Oeteldonk & andere carnavalsoorden. Bier, schnapps, schrobbelèr en flügel komen uit de melkfles en worden tevens met de paplepel ingegoten. De kiddos raken op jonge leeftijd verslaafd aan binge drinken en zullen plichtmatig jaar in, jaar uit, dronken meeblèren op “99 luftballons” & “ik heb een toe-toe-toeter op mijn waterscooter”. Tijdens carnaval en Oktoberfest verliezen de kids al vroeg hun onschuldigheid (geen Nederlands woord maar klinkt lekker in deze zin), waardigheid en natuurlijk hun maagdelijkheid.

5. Pakken wat je pakken kan

Vele Brabanders, Limburgers en import-carnaval-vierders gebruiken carnaval als vrijbrief om 5 dagen lang te sletten. Wie niet vanaf zijn 9e levensjaar met minimaal 5 personen per avond zoent (maakt niet uit welke sekse), will not fit in en wordt als lepra patiënt met de nek aangekeken. Op het Oktoberfest is het niet anders. Waar de Duitse mädels nog over enige klasse beschikken, is er een overvloed aan gillende, gretige Amerikaanse, Australische en Canadese maiden, die zich na 3 bier gewillig laten nemen door Jan, Anton en alleman. In een toilethokje of achter een snackkraam. Klasse!

6. Flink braakgehalte

Carnaval en Oktoberfest staan bekend om de flinke hoeveelheden bier die er weggewerkt worden. Dit resulteert in een evenredig aantal afvalstoffen die het lichaam moeten verlaten: pissen, schijten en natuurlijk kotsen. Het straatbeeld veranderd in een zee van pis, een mijnenveld van kotsvlekken en hier en daar een verdwaalde in het wild gedraaide drol. Met name publiekelijk kotsen is een onmisbaar stukje entertainment tijdens carnaval & Oktoberfest.

7. Culinaire hoogstandjes

Heerlijk voer voor dronken mensen. Waar carnaval niet verder komt dan de snackbar en de frituur in de garage, weten ze bij het Oktoberfest een heerlijke maaltijd op de tafel te zetten. Niet dat iemand het verschil proeft, je bent namelijk straalbezopen, alles is even lekker en even snel doorgeslikt. Carnaval: worstenbroodjes, frietje oorlog, soep, kaassoufflés, frikandel speciaal & broodje kebab. Verkrijgbaar bij de snackbar of thuis bij het ontbijt. Oktoberfest: bratwursten, kippen, sauerkraut, bratkartoffeln, pretzels & schnitzels. Geserveerd aan de biertafels in de biertenten of bij een van de miljoen standjes op het Oktoberfest.

8. Hoempapa- & Schlagermuziek

Carnaval, Oktoberfest, de uitgelezen mogelijkheid om eens lekker te genieten van muziek waarvan je normaliter flink over je nek gaat. Sla je arm om je naar zweet riekende Deutsche buurman. Loop mee in de tokkie-polonaise van carnavalsvereniging Maaskantje. Geniet van deze verschrikkelijke tunes zolang je nog dronken bent!

9. Duitsers zijn de enigen die “gezellig” weten te vertalen

Je bent in je half/eind twintiger jaren, je lijdt aan een quarter-life crisis en je bent off-the-beaten track aan het soul-searchen in Byron Bay aan de Australische Oostkust. Je doet hevig je best een 18-jarige Scandinavische parel te verleiden. Een slaapverwekkend half uur volgt en je komt niet veel verder dan “where are you from? Holland? Wow, you must smoke a lot of weed?”, “where have you been traveling?” en “neuken-in-de keuken”. In een poging het gesprek wat meer diepgang te gegeven besluit je te vertellen over de carnavalswagen die jij en je quarter-life-buddies als vorm van therapie aan het bouwen zijn. Je probeert hem/haar uit te leggen wat carnaval is en hoe “gezellig” het wel niet is in het zuiden van Nederland. Gezellig? Precies. Onvertaalbaar in elke andere taal, unmöglich! Howeverrrrr, onze oosterburen begrijpen met het Deutsche “Gemütlich” precies wat wij bedoelen! Prost!

Reis Oktoberfest München - Ein Prosit der Gemütlichkeit bier lied