Frequently Asked Questions - Oktoberfissa

Veelgestelde Vragen

Hoeveel entree betaal ik op Oktoberfest?

Helemaal niets! Oktoberfest is het daarmee het grootste gratis festival ter wereld. Toegang tot zowel het festivalterrein die Wiesn en de biertenten is gratis, je betaalt alleen voor je consumpties!

Oktoberfest Reis Vrouw Dirndl Bier

Is het nodig om een tafel te reserveren?

Nee dit is niet noodzakelijk. Elke biertent is verplicht om 40% van de tafels vrij te houden van reserveringen. Wel is het van groot belang dat je op tijd bij de biertent aanwezig bent, dus eigenlijk al in de morgen voordat de tent opengaat. Zodra de tenten hun deuren openen stromen deze vol en vol=vol dus ben je niet op tijd dan heb je pech! Wij zullen ervoor zorgen dat iedereen op tijd van de camping vertrekt. Check hier een filmpje van hoe dat er aan toe gaat. Bovendien is het onmogelijk om voor de zaterdag een tafel te reserveren, en wij kunnen je uit ervaring vertellen dat dit eigenlijk het enige moment is dat je zo’n reservering wilt hebben. Op zondag is het namelijk een stuk minder druk en kun je gemakkelijk de tenten in en uitlopen. Wij adviseren je dan ook om de zaterdag een leuke tent uit te zoeken en zodra je een plek hebt gevonden de tent liever niet te verlaten omdat de zaterdag gewoon superdruk is. De zondag is het een stuk minder druk en kun je gemakkelijk van tent naar tent hoppen en lekker een kijkje nemen in de verschillende biertenten.

Oktoberfest Reis Jongeren Ouwe Poeps Lederhosen

Hoeveel kost een biertje?

Biertje? Op het Oktoberfest worden geen gewone “biertjes” geserveerd, maar heerlijke traditioneel bier uit München! Het bier wordt geserveerd in de bekende (en beruchte) literpul (Mass) en kost ongeveer €10, dit kan een euro schelen per tent. Het is gebruikelijk om de Madels die je bier serveren een beetje fooi te geven en goed te behandelen. Deze Heidi’s lopen namelijk de hele dag met gemiddeld 10 literpullen bier heen en weer, dat is ruim 15 kilo! LET OP! Als je een niet genoeg besteld of je bent onbeleefd tegen de serveersters dan kunnen ze je de tent uitzetten. De Beierse regel is minimaal 1 liter per uur, maar in de praktijk kan je in principe natuurlijk zo snel/langzaam drinken als je wil.

Is roken toegestaan in de biertenten?

Nee. Sinds augustus 2010 is er een non smoking wet in Beieren en is het verboden om te roken in bars, pubs, restaurants, en dus ook in biertenten. Overtreding wordt bestraft met uitzetting en een geldboete. Wanneer je wel wilt roken kun je gewoon even naar buiten lopen want in de biergarten om de biertent is het wel toegestaan te roken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je daarna de tent niet meer binnenkomt. Zolang je de biergarten niet verlaat kun je gewoon weer naar binnen. Leuke toevoeging is dat er binnen in de biertenten vrouwen rondlopen met snuiftabak.

Hot Girls Oktoberfest Reis Studenten Jongeren

Oktoberfest Reizen Studenten Vrouwen Hart Kus

Ik val niet in de categorie studenten of jongeren, kan ik wel met Oktoberfissa reizen?

Natuurlijk! Oktoberfissa faciliteert budget reizen naar het Oktoberfest met een aantal leuke extra’s, maar de reizen zijn in beginsel voor iedereen geschikt. Wil jij met vrienden/collega’s/andere reisgenoten naar het Oktoberfest, en wil je het wat rustiger aan doen, kunnen wij ons best doen dat je een rustige plek in de bus en op de camping krijgt zodat jullie op je eigen manier van het Oktoberfest kunnen genieten.

Zorg ervoor dat jij dit jaar bij het grootste en meest legendarische bier festival ter wereld bent! Boek nu jouw Oktoberfest reis al vanaf €89!